Εκδρομές Λήμνο


Σαρρής  Στέφανος  &  Αγγελική
ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ TAΞΙ
  Email:  aggeliki991@gmail.com



Η Λήμνος είναι ένα από τα νησιά της Ελλάδας που βρίσκονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο.



 Με ισχυρή παρουσία στην ελληνική μυθολογία, είναι η πατρίδα του θεού Ηφαίστου, ενώ ο Όμηρος στα έπη του έχει τραγουδήσει για το νησί και όλα όσα πρόσφερε, ήδη από την αρχαιότητα.


Είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά ελληνικά νησιά από μορφολογικής και γεωλογικής άποψης, με πολλές ιδιαιτερότητες που δεν συναντά κανείς πουθενά αλλού και που κάνουν τη Λήμνο εντελώς ξεχωριστή.





 Στις παραλίες του νησιού, ο καθένας βρίσκει αυτό που ψάχνει. Έχοντας ως δεδομένο το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, η επιλογή είναι εύκολη υπόθεση: Πολυσύχναστες ή απόμερες, με όλες τις ανέσεις ή μόνοι σας με τη φύση, όλη η ακτογραμμή της Λήμνου διαθέτει παραλίες που θα σας κερδίσουν.
Το γεγονός πως το έδαφος και το υπέδαφος του νησιού επηρεάστηκε από την ύπαρξη αρχαίου ηφαιστείου – ανενεργό εδώ και αιώνες – συνετέλεσε στη δημιουργία γεωλογικών φαινομένων και φυσικού τοπίου  που δεν συναντά κανείς αλλού. 




Έτσι στη σχεδόν επίπεδη και χωρίς μεγάλους ορεινούς όγκους Λήμνο, βλέπουμε εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων, όπως στο Φαρακλό, καταρράκτες στον Κάσπακα, λιμνοθάλασσες και σημαντικούς βιότοπους, τη Σπηλιά του Φιλοκτήτη, αλλά και τις Αμμοθίνες, την «μοναδική έρημο της Ευρώπης», όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν!




Η ιστορική παρουσία της Λήμνου διά μέσου των αιώνων έχει αφήσει στη σημερινή εποχή σπουδαία παρακαταθήκη. Οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού είναι εντυπωσιακοί, ειδικά όσον αφορά την ανθρώπινη παρουσία κατά την προϊστορική περίοδο. Επισκεφθείτε την αρχαία Πολιόχνη , αλλά και την κατοπινή Ηφαιστεία με το καταπληκτικό αρχαίο θέατρο, το Καβίρειο, όπου τελούνταν μυστικιστικές τελετές, αλλά και το κατοπινό Κάστρο της Μύρινας, που διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση, και το ξωκλήσι της Παναγίας Κακκαβιώτισσας που για στέγη έχει εντυπωσιακά βράχια.



Σαρρής  Στέφανος  &  Αγγελική
ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ TAΞΙ

Η Μύρινα είναι η πρωτεύουσα και μια από τις πιο όμορφες νησιωτικές πόλεις της Ελλάδας, όμως όλα ανεξαιρέτως τα χωριά της Λήμνου είναι πανέμορφα και αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη. Διατηρούν τη γραφικότητά τους, με παραδοσιακά χτισμένα σπίτια και πολύ προσεγμένες και καλά διατηρημένες εκκλησίες, αλλά και με σημαντικά αξιοθέατα το καθένα. Ο Μούδρος, ο Κοντιάς, το Ρωμανού, το Κοντοπούλι, η Πλάκα στο βορειοανατολικό άκρο, η Ατσική στο κέντρο, η Φισίνη στο νότο είναι μερικά μόνο από αυτά, όμως πραγματικά αξίζει να τα επισκεφθείτε ένα προς ένα.